زیره که زیره سیاه کوهی کرمان یا زیره مراکشی نیز نامیده می شود، یک چتر معطر یک ساله است که از کشورهای شرق و مدیترانه می آید نبايد آن را با چتري ديگري كه شباهت زيادي به آن دارد و به نام زيره يا كرم كاروي مي گويند و گاه نام زيره را از علفزارها يا باديان از علفزارها گرفته و طعم آن به رازيانه، انيسون و شويد نزديكتر است، اشتباه گرفت.
دانه های زیره دارای طعمی گرم، فلفلی و کمی تند هستند وقتی برشته و له می شوند، نت های لیمویی آزاد می شوند.
دانه های زیره در مقبره های فراعنه یافت می شد، بنابراین از زمان های بسیار قدیم کشت می شد کتاب مقدس به ما می گوید که آن را در نان و سوپ گذاشته بودند رومی ها آن را به صورت خمیری در می آوردند که با قلم مو روی نان می مالیدند.
در قرون وسطی، از زیره برای طعم دادن به سوپ ها، غذاهای مرغ یا ماهی استفاده می شد که در آن زمان به این غذاها “cominée” می گفتند.
زیره هضم غذا را تحریک می کند
خواص دارویی زیره چیست؟ زیره باعث تحریک هضم، کاهش نفخ و گازهای شکمی و از بین بردن اسپاسم روده می شود. دانه های آن نیز مانند رازیانه باعث تحریک شیردهی می شود.
سرشار از آنتی اکسیدان ها (ویتامین های A و C) است و باعث دفع سموم می شود.
چگونه از زیره در آشپزی استفاده کنیم؟
قسمت مصرفی گیاه بذر است که به صورت خشک یا آسیاب شده استفاده می شود. این دانه کوچک به صورت مخفیانه در همه جا، نان، غذای خامه ای، پنیر، ترشیجات و بسیاری از غذاها در سراسر جهان وجود دارد. زیره را می توان به غذاهای خام یا پخته اضافه کرد، اما مراقب باشید، عطر آن بسیار قوی است، بنابراین باید در مقادیر کم استفاده شود.
دانه های زیره در ترکیب چندین مخلوط ادویه مانند گارام مارسالا، سنتی شمال هند، راس الحانوت در شمال آفریقا، فلفل قرمز و کاری استفاده می شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.